• Зона адпачынку «Ставок»Зона адпачынку «Ставок»
  • Веткаўскі музей стараверства і беларускіх традыцый імя Ф.Р. ШкляраваВеткаўскі музей стараверства і беларускіх традыцый імя Ф.Р. Шклярава
  • Храм Праабражэння ГасподнягаХрам Праабражэння Гасподняга
  • НовабудоўліНовабудоўлі
  • Веткаўскі раённы выканаўчы камітэтВеткаўскі раённы выканаўчы камітэт
  • Прырода Веткаўскага краюПрырода Веткаўскага краю
Галоўная -  Навіны -  Навіны вобласці

Амаль 2 млн салодкіх падарункаў вырабяць у Беларусі да навагодніх свят

14.12.2021

Амаль 2 млн салодкіх падарункаў вырабяць у Беларусі да навагодніх свят. Аб гэтым расказаў начальнік упраўлення па вытворчасці прадуктаў харчавання Беларускага дзяржаўнага канцэрна харчовай прамысловасці "Белдзяржхарчпрам" Андрэй Мяшкоў у час прэс-канферэнцыі ў Мінску, перадае карэспандэнт БЕЛТА.

"Напярэдадні навагодніх свят штогод кандытарскія фабрыкі, якія ўваходзяць у склад канцэрна "Белдзяржхарчпрам", выпускаюць салодкія падарункі ў шырокім асартыменце і маляўнічым афармленні, а таксама кандытарскія вырабы з навагодняй тэматыкай. Ва ўпакоўках можна знайсці шакалад, шакаладныя цукеркі, ірыс, карамель і абавязкова новыя віды кандытарскіх вырабаў. Усё створана з якаснай сыравіны. На гэты раз запланаваны выпуск амаль 2 млн штук навагодніх падарункаў, мінулы іх было менш як 1,7 млн. Вытворчасцю падарункаў займаюцца кандытарская фабрыка "Камунарка" (1,2 млн падарункаў), "Спартак" (780 тыс.), "Чырвоны харчавік" і "Слодыч", - расказаў Андрэй Мяшкоў. 

На сёння прадпрыемствы вырабілі больш як 1,7 млн навагодніх падарункаў. З іх на ўнутраны рынак адгружана 1,4 млн, а на экспарт адпраўлена каля 100 тыс. упаковак з ласункамі.

У лінейцы сезонных кандытарскіх падарункаў больш за 100 найменняў. Іх вага розная: ад 300 г да 3 кг. Цана вагаецца ад Br4,15 да Br35,31. Упакоўкі зроблены ў форме казачных церамкоў, домікаў, куфэркаў, скрыначак, на паліцах магазінаў можна знайсці тэкстыльныя мяшочкі, бляшанкі, цацкі з цукеркамі ўнутры. У фірменных магазінах грамадзянам прадастаўляецца паслуга па фарміраванні навагодніх падарункаў па жаданні пакупнікоў у драўляную або кардонную стылізаваную ўпакоўку.

Андрэй Мяшкоў таксама адзначыў, што апошнім часам пры куплі кандытарскіх вырабаў беларусы аддаюць перавагу не цане, а ўнікальнасці і незвычайнасці прадукту. Так, становяцца папулярнымі ўзбіты мёд, зацукраваныя дзікарослыя ягады.